Jag bara måste

Han jagar! Tror jag ialla fall
Jag är hemma. Sett från vardagsrummet nyss.

Day 07 – Your best friend

Oj vad klurigt. Jag har många vänner. Många fina underbara vänner. Några sedan barnsben och några nya. Jag gillar alla mina vänner. Jag har några få som står mig väldigt nära och det är skönt med en liten trygg skara, som alltid finns där.

Att bli mamma är det mest ensamma du kan uppleva. Det är du och ditt barn. Då är det väldigt skönt med sin trygga skara bara ett samtal bort.

Sen behöver man ju inte vara ensam, det är mentalt jag pratar om. Man behöver ju inte bosätta sig 1,5 mil ut på landet med 200 meter till närmsta granne och 3 km till busshållplatsen. Det går ju att göra livet enklare.
Jag trivs och det är det bästa som hänt mig, och den nyttigaste resan av dom alla. Jag har behövt bli såhär ensam för att reda ut vad som är viktigt för mig och det har varit både jobbigt och skönt.

Med hund, katt, jägare och barnvagn som släpar in allt möjligt elände till mitt hus där jag snabbt drabbas av analklåda om det är grus under mina fötter, låt mig få presentera min allra bästa vän sedan februari 2010
Syskonkärlek


Jag har ju för fan gift mig

Är det på riktigt nu?


Jaja, jag är ingen Landhagen ---  :-)SÅ här ser de utDetta firade vi 2-årsdagen med!

Day 06– Your day

Fredag Fredag , det är alltid skönt med fredag. Även fast man inte arbetar är det ändå skönt med helg. Så man kan ta en bärs utan att alla nyfikna insnöade människor tittar snett. Ha Ha!

Idag har jag haft en bra dag. Vaknade ganska utsövd. Elsas hostmedicin visar sig innehålla spår av efedrin så hon har stört min skönhetssömn nu ett par dagar. Min lilla drogerska :) Hon mår i alla fall mycket bättre.
På förmiddagen när hon sov hann jag utföra flera schyssta vardagssysslor som att slösurfa , svara på sms och att rasta Dåren.

Sen fick vi besök, och den översociala, understimulerade familjen bokstavligen attackerade denna människa med tjat och fysisk närhet. Väldigt trevligt att något hände i vår annars så stilla vecka som gått i sjukdomens tecken.

Underbara mannen kom hem efter sitt arbete, packade jaktväskan och försvann. Najs, en helkväll i soffan, med makt över fjärrkontrollen :-)

Nu sitter jag och Bosse och dumglor på Idol och svarar på någon meningslös lista på min blogg.

TIJNG

Day 05 – Your definition of love

 

My definition?! Jag skulle kunna säga att kärlek är underbart, kärlek är en pirrande varm känsla i kroppen och man blir upprymd och sprallig. Men då ljuger jag.

Kärlek är även rädsla, kärlek är också jobbigt. Alla kärlekar är inte kravlösa.

Att älska och bli älskad är inte självklart för alla och framförallt inte för mig. Jag har jättesvårt för den biten. Hur ska jag kunna öppna mig och ge mig hän , när jag vet hur in i helvete ont det gör när någon försvinner. Jag är livrädd och detta jobbar jag jättemycket med.

 

Men, kärlek för mig är att finnas vid varandras sida.

Uppmuntra, stötta, umgås, leka.

Det bästa bästa som min man faktiskt gör för mig är små små saker som jag behöver just då, fast jag har inte talat om att jag behöver det.

 

Exempel

”Någon” har tänt belysningen i sovrummet en tidig morgon så det känns som man vaknar liggandes i rampljuset på en scen, det slamras en halv jävul i köket och luktar bränt, går upp, trampar på ett vasst hundben, blir irriterad över att vi har en hund. Måste på toa, där står ölburkar och stereon kvar från gårdagens grabbkväll i bastun och det luktar pung och våta handdukar, blir jävligt irriterad på hundens ägare. Fortsätter arg som ett bi ut i köket och gapar om sovmorgon och hundjävlar. DÅ HAR HAN DUKAT UPP FRUKOSTBUFFÉ OCH TÄNT BRASAN.


Heminrednig

Idag sprang jag på ett paket självhäftande frysetiketter från Toppits, de nästan föll i min hand när jag öppnade en låda imorse. Fyndig som jag är kom jag självklart på en ny plats för några utav dom.
Ordning och reda i min frys och se hur fint de passar de annars så stela frysfacken. Jag är sååååå nöjd med resultatet och jag småler när jag tänker på det......


Tala med småbarn

Lilla älsklingstrollet har dubbelsidig öroninflammation och infektion i luftrören. Lilla lilla gullungen.
Var hos farbror doktorn igår som skrev ut mediciner och återbesökstider.
Så nu alla duktiga mammajävlar, jag förväntar mig att förslagen haglar in på HUR man får i sitt småbarn flytande mediciner
SEX gånger om dagen.


Day 04 – What you ate today

Summerar gårdagens kaloriintag nedan

Frulle:
A-fil svartvinbär (DÖÖÖÖGOTT) med cashewnötter i samt två fröbusar med leverpastej och gurka
Ofantligt mycket kaffe

Lunch/Middag:
Potatismos och ostspäckad faludrule HEMMAGJORT
En stor stark
En glögg

Kvällen:
Morot, Naturell youghurt med äpple i
BBA

Jag har fått en bloggaward av en hemlig bloggare


BEAUTIFUL BLOGGER AWARD


jag ska skriva ner 7 intressanta saker om mig, och sedan skicka den vidare till de 7 små dvärgarna ;)

1. Jag har sparat alla viktiga papper, räkningar som nedkommit i mitt namn sedan 1994. Insatta i årspärmar nogrannt sorterat i flikregister. På varje räkning är även betaldatumet nedskrivet. 

2. Jag har köpt en töntig kylskåpsmagnet i varje land jag besökt och kommer fortsätta med det.  

3. Jag måste spola vatten på tandborsten innan jag tar på tandkräm.

4. Jag vägrar Facebook, av den enkla anledningen att det är ren idioti.

5. Jag stör mig på att svenskar är så insnöade och stela.

6. Jag kommer på mig själv ibland med att göra tvärtemot bara för att.

7. Jag gillar känslan av att vara behövd.

Mina vinnare är:

Toker

Kloker

Butter

Glader

Trötter

Blyger

&

Prosit


Det luktar skit ibland

Eftersom jag inte bryr mig om ditt barn går äter eller står, jag bryr mig heller inte om i vilken jävla affär du köpt kläderna eller vagnen så har jag nog missat A LOT. Men vad jag har hittat däremot som inte många andra hittat är blöjpåsar med doft hahahaaaaaaa
Och ni som känner mig allra bäst nu kommer skratta ihjäl er åt mina doftfobier och Elsa kommer säkert få gå i terapi efter mina bajsbombsbyten. Men det är lugnt morfar sparar en slant åt psykologen varje månad.
50 stycken för 19.90

Day 03 – Your parents

Mina föräldrar är världens bästa föräldrar och det känns skönt att säga. Jag skulle inte vilja byta med någon i hela världen. De har gett mig alla förutsättningar till att bli en stark, trygg och självständig person. De har gett mig tron på mig själv och ett jävlar anamma.

Samtidigt har de lärt mig vikten av glädje, humor och självdistans.

 

Underbara mamma 1949-10-06—2006-01-01

Min mammas motto löd: Skjut aldrig upp något som du kan göra idag till morgondagen   och det kanske krävdes när hon drev familjeföretaget med tre söner,en dotter och en fotbollstokig make.

Min mamma var styrkan själv. Hon var väldigt hård men rättvis. Hon talade aldrig illa om någon och förde aldrig en hemlighet vidare. Hon var ett väldigt stort stöd i alla förändringar man går igenom som barn och hon hade världens tålamod med oss. Hon var min bästa vän.

Hon var den jag delade allt med. Kärleken mellan mor och dotter är så skönt kravlös.

Jag saknar henne i varje steg jag tar och hade gärna delat mina nya upplevelser i livet med henne. Det är så förbannat tomt och ensamt utan henne.

 

Far är rar

Pappa är som alla andra fyrtiotalister. Vaknar före väckarklockan,går upp och svär över att tidningsbudet är sen. Ordning och reda.

Ganska stel när det kommer till känslor men jag vet att dom finns där.

Han har en sjuk humor och är en jävel på att retas.

Under min uppväxt höll han sig mest i bakgrunden men idag har jag förvisso förlorat en förälder men också vunnit en ny. Jag har fått lära känna min pappa på ett helt annat sätt.

Han är varm, trygg och snäll.

Han ställer alltid upp. Han är en underbar morfar till Elsa.

 

 

 


Day 02 – Your first love

Första kärleken?! Här gäller det att bestämma sig, var det kärleken till mina föräldrar, syskon eller första killen man var ihopet med. Eller kärleken till mina älskade böcker eller artister.

Av respekt för min nuvarande make kommer här dock inga smaskiga detaljer från min bakgrund. So fuck off !


Jag kan väl ändå skriva att kärleken till min familj, alltså mina föräldrar och mina syskon har alltid varit oerhört stark. Min yngsta storebror som är tre år äldre än mig har alltid stått mig nära, vi delade rum tills jag blev 12 år. Jag blev mycket svartsjuk och tyckte det var jobbigt när han började träffa tjejer och inte hade samma tid för mig. Ganska snart förstod jag att jag visst kommer få plats och fortfarande idag har vi en tät kontakt, vi har en samhörighet som är svår att rubba. Ingen kommer åt oss.

Det är väldigt speciellt att ha tillsammans med en bror som man har känt hela sitt liv.

 


Ullaredsbarnet

Idag har Elsa badat själv i badkaret
men först i med halkmattan från Ullared


Och sen de överlevande badankorna.... från Ullared


Och sen torka med handduken ......FRÅN ULLARED

Day 01 – Introduce yourself

Jag!

Är pinsamt dålig på att skryta om mig själv. Vem fan är jag egentligen?

Jag är uppvuxen i en familj med tre storebröder och en arbetande fotbollsspelande far och en hemmamor. Mycket hembakt bröd och hemkokt saft. En tuff miljö med hetlevrade alla fotbollshuliganer och en mor som försökte baka ikapp limporna som dagligen tog slut.

Jag lurades många gånger att stå i mål eller vara domare eller annat skittråkigt som gjorde ont. Jag vann alltid syskonens fistävlingar däremot.

 

Vid tjugo tog jag steget mot min egna lya och hamnade i en underbar etta i ektorp med uteplats, lyckades även under den perioden hitta mitt nuvarande arbete.

 

Jag är en social person ibland, jag vill kunna välja. Jag kan inte vara social på beställning och framförallt inte på morgonen. Jag behöver mycket tid för mig själv för att fungera, då jag bla sitter och tittar i taket , ut genom fönstret, springer, badar, läser.

 

Jag är oftast glad och tänker positivt, försöker förstå andra människor, är effektivast på vikbolandet(förutom santacarolina, men hon är inte effektiv, hon är en robot J)

 

Jag har även ett bagage, typ som en släpkärra med känslor icke utredda och som jag inte ens vet om de nånsin kommer redas ut. Men därav mina stunder för mig själv.

 

Jag älskar att prata om meningslösa saker med rätt personer. Jag älskar enkelhet av alla dess slag. Jag älskar att bli förstådd utan förklaringar. Jag älskar att studera människors beteende.

Jag älskar underfundighet och människor som tåls att retas med.


Favoritungen


Ett beskrivande inlägg om dagen i en månad!

Hos en hemlig snygg bloggare hittade jag en rolig utmaning :)

Det går ut på att varje dag i en månad skriva ett inlägg enligt nedan lista. Jag hakar på, gör ni också det?

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment


Mo ha ha ha haaa

Det sitter ett gäng muppar i en jaktstuga på en jaktmark. Här hemma sitter jag och beskådar den svenska skogens mäktigaste djur utanför mitt köksfönster


Milano with friendIdag har jag tänkt på min vän på bilden och resan till Milano. April 2006
På bilderna ser vi  ut som vilka turister som helst uppe på Domen, men under de
knappa 3 dagar vi var där hann vi med en hel del.
Vägrade gå ut första kvällen för att strumpbyxorna sprack- fjolligt japp!
Andra kvällen söp vi ner oss, gav bort solbrillor till snygga italienare, fick hela hinken med rosor
som ziegenarkärringa sålde. Glömde nyckeln i vår dörr , vaknade dagen därpå med bananer i skorna.
Tredje dagen försökte vi shopa tror jag, det var som en dimma. Men frågan var väl; om fötterna trivs bättre
om det är blommor i skorna ???


Tack vännen för dessa dagar, de lever jag på än idag!


UFO:t var ute igår

Och slirade i snön, det var riktigt kul. Och jag hann inte ens tänka på hur mörkrädd jag är, fokuserade mest på att hålla mig kvar upprätt.   TJING


Skam

Jag sitter i vardagsrummet och tittar på MIN DOTTER som leker med en bok. Hon är ren och mätt och lite trött. Vi lyssnar på Melissa Horn och klappar händerna. Dåren ligger på en egen filt bredvid, smart mamma kom på det 8 månader senare. Idag känner jag skam. Skam och skuld och svek. Min dotter ramlade ur vår säng. Det som jag fasat mest för sedan hon föddes. Att jag ska tappa eller att hon ska ramla. Jag hörde dunsen ifrån köket och sprang med hjärtat pulserande och gråt bakom ögonlocken. För att hitta mitt hjärtebarn på rygg på golvet högröd i ansiktet och skrikandes av gråt. Skulden sköljde över mig som en iskall tvåmetersvåg, jag lyfte upp mitt barn direkt och höll henne i min famn, pratade och lugnade och kramade. Jag blev illamående av skuld och ledsamhet, kände mig usel för en sekund. Jag har svikit mitt barn, hon litar ju på mig, hon har ju inget val. Jag är hennes trygghet och kärlek. Idag räckte inte de skyhöga fortet som jag brukar bygga runt henne när hon somnat. Hennes nyfikenhet och livsvilja knäckte fortets lås och öppnade upp verkligeheten för henne. Och verkligheten kan göra ont ibland. Kanske lika ont för mamman som måste inse att hon är större nu.


 

Jag är en bra morsa, jag vet det. Jag gör det bästa jag kan, jag gör så att vi trivs. Jag sätter gränser, jag leker, jag vårdar jag ger kärlek och uppmuntran. Men varför känner jag denna skam?  Varför pratar ingen om denna skam? Varför har även föräldraskapet blivit ett prestationsladdat område, där man åter igen ska visa upp det mest perfekta barnet och stå bakom som den mest perfekta modern. Det ska vara märkeskläder och vagnar, leksaker från rätt ställen. Det ska även börjas med smakportioner tidigt och det ska tävlas om barnens färdigheter. MEN VET NI? Det går inte att tävla i moderskap. Det går heller inte att tvinga ett barn.

Så jag må ikke vare den perfekta modern för mitt barn har trillat ur sängen, mitt barn är kladdigt runt munnen, mitt barn kanske har en smutsig tröja, mitt barns leksaker är ärvda och fulla med hundhår. Men i detta hem har hon kärlek, omtanke, roligt och en morsa som står med båda fötterna på jorden och som sparar pengarna till hennes framtid istället.


Omelettkaka

Underbara mannen hade inte lagat mat igår, ingen matlåda till hans hemmafru. Så illa. Hunger.....

Få se nu..... kylen ekar, han har inte handlat heller?! Vad har vi honom till :-)

Ett par ägg, som alla pannkaksmorsor har hemma.
Några överblivna grönsaker....
En gammal konservburk i skafferiet...

Vispa ihop skiten i en stekpanna med extra mycket smör.
För att vända denna luxiösa kaka krävs det ett proffs, ring poolia för jag sysslar inte med välgörenhet.

Dekorera med helgens överblivna frukt...
VOILAInsikt

Idag har vi plogat oss fram i blötsnö, för att kunna rasta el Dåre


I motvind och blötsnö har vi vandrat


För att äntligen komma in och känna värmen igen och undrat varför vi ens lämnat denMamma, han får gå ut själv hädanefter

Höstmys

Vilken underbar sommar vi hade.


Nu värmer vi oss mest framför brasan.Elsa är sjuk igen. Fjärde förkylningen i höst. Jag börjar känna mig sjuk också, eller är det inbillning. ?!
Ska det vara såhär nu? Sjukdomar.
Man blir lite matt av att inte bli riktigt bra. Fast det är ändå värre att Elsa är sjuk. Jobbigt i mammahjärtat
när liten inte kan andas genom den täppta näsan, ögon och näsa rinner. Kan inte äta ordentligt, är hängig och ledsen.
Sover inte särskilt bra, mamman sover inte alls för ena ögat och örat håller järnkoll.

Hade tänkt dra en sväng med pannlampan imorgon , för det visste ni väl?! Det är inget ufo, det är jag som är ute och joggar med varseltröja och pannlampa.


Jaaha

Då var den äckliga månaden oktober förbi. Annars en ganska vacker månad då naturen bjuder på ett färgfyrverkeri och mixed weather kan man väl säga! Men fuck the rosa bandet shit som pågår i varenda mediaform från att man slår upp ögonen tills man släcker dom igen. JA det är välgörenhet , JA det hjälper säkert någon. Men för mig och många andra blir det EN LÅNG JÄVLA MÅNAD AV SORG. Nu vaknar mitt troll.......

RSS 2.0