Idag har vi lekt

att Elsa är prospect till ett gäng.


Och inträdesrovet är att hon måste klara att äta minst en sked mat själv


va fan....nu har jag blivit utmanad.

jag har blivit utmanad av fru azari!, vad jobbig hon är då.

4 tv-program jag gillar; hung, vad blir det för mat, berg flyttar in, ensam mamma söker.

4 saker jag har gjort idag; vaknat, somnat om, vaknat igen, kollat ut

4 saker jag längtar efter; att elsa ska vaknar snart, kaffet som står på, underbara mannen kommer hem efter jakten ikväll och så är det Ensam morsa ikväll....

4 saker på önskelistan; hälsa, kärlek, CASH, mer ORK

4 saker jag avskyr; trångsynthet, stress, rövslickers och RÄNDER I TOALETTEN

4 saker jag tycker om; familjen, träning,husdjuren(måste väl), vänner

4 saker jag har ätit idag; macka, chokladboll, chokladboll, chokladboll

4 saker om mig själv; jag är mig själv jämt, jag älskar smarta uppfinningar som gör livet enklare, tex bil, diskmaskin
jag har över 200 tomtar, jag stör mig på folk som är så förbannat pyssliga och har fint hemma för det vill jag med men orkar inte

 4 personer som jag utmanar; Linda Malin jouren anna

Morgonstund

Sitter med en kopp java och tittar på soluppgången och den färgsprakande hösten utanför mitt SKITIGA KÖKSFÖNSTER OCH HÖR DEN FÖRBANNADE DISKMASKINEN I BAKGRUNDEN. Drar fötterna över det nystädade grusiga golvet snubblar på ett fucking hundben, spiller java på mig själv och försöker och hitta min mobil som hojta att ett sms har landat.

Ikväll blir det spåret, har inte sprungit på riktigt sen mitten på september, haft tre otäcka förkylningar.
Jag ska springa tills jag kräks, i alla fall ska jag minst få näsblod.
TREVLIG HELG


Den försvann tack vare

att jag för en gångs skull i livet hade medicin hemma.
Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med Frida som annars bor i England.
Vi besökte ett nytt ställe med våfflor, matvåfflor, konstigt men gott.
Vid spången låg det, om ni går dit, SE UPP FÖR ALLA BARNVAGNSMORSOR!

Aaaaaaaaaaj

Idag har jag migrän. Ni som vet, vet!

Kom på att jag måste visa er en jävligt bra artikel från septembernumret av Runners World, chefredaktör Claes Åkeson reflekterar över varför han är en löpare när han får frågan; Vad flyr du ifrån?  Kunde inte sagt det bättre själv.

Del av artikeln:

Året är 2010 och vi vet alla i vilken typ av samhälle vi lever. Det är mycket som ska hinnas med. Eller hur? Det är många problem som ska lösas. Eller hur? Det är många intryck som ska sorteras. Eller hur? Egentligen är ekvationen omöjlig.


Snabblagad mat ska handlas. Barn ska lämnas. Gräsmattan ska klippas. Mailen ska kollas. Barn ska hämtas. Semestern ska bokas. Mailen ska kollas. Karriären ska boostas. Barn ska skjutsas. Snart är det midsommar. Snart är det jul, nyår, påsk, mailen ska kollas, mors dag, fars dag, bästa kompisens födelsedag, tjejkväll, grabbkväll, konferenskväll, mailen ska kollas, myskväll, sommarkväll, kräftkväll och så mailen som ska kollas.Det är mobilsamtal, mobilsvar, sms, mms, usb, blogg, twitter, facebook, plasma, lcd, gps, skype, fonder, pensioner, tandläkare, vårdcentraler, räkningar, fakturor och mail. Hela tiden mail. Man är uppdaterad tamejfan twentyfourseven. Uppdaterad på allt. Intryck lika med en miljard. Stress lika med fullkomlig.

 


Vad är det du flyr ifrån? Håll med om att frågan är berättigad och håll med om att svaret är givet. Det är klart vi flyr. Annars skulle vi inte fixa det. Annars skulle vi gå ut mitt i gatan och explodera. Om inte i morgon så dagen efter. En klassisk falling down en vanlig tisdag bara. Tack för kaffet. God natt.
8 månader och alldeles underbarFotot är taget en tidig morgon, fortfarande mörkt ute.

Jag älskar mornarna med min Elsa.

Hon vaknar och ligger snällt i sin säng och pratar lite. Sen lyfter jag över henne till mig så kramas vi
(jag kramas och hon sprattlar av livsglädje) och när vi myst en stund går vi upp.
Sen kokar mamma kaffe och fixar nappflaskan. Så har vi morgonmys i soffan tills vi somnar om igen.

Mamman ska på kurs

Imorgon börjar det. Stockholm, två föreläsningsdagar. Underbara mannen ska vara pappaledig.... haha.........
Återkommer med två rapporter.

En som är roliga farbrorns och en som är den riktiga ....

TJING!

Landhagen är klar med bilderna nu
Ska hämta dom och fixa fina foton till hela familjen

Vill ni se mer fantastiska foton på mitt underbarn kolla här http://landhagen.blogg.se/

Ärofylld förfrågan

En av min nära och kära har frågat mig om jag kan ställa upp på deras stora dag i livet. Men Guuuud
vad svarar man på det? Kan man ens säga nej när man får en sån ärofylld förfrågan?

Men tänk om jag ställer till med kaos på deras stora dag! Tänk om jag plötsligt vräker ur mig konstiga saker.

Och perfektionist som jag är, vet jag att om jag tar på mig detta, så kommer jag att vilja ha stenkoll på allt och alla.
Vara supernervös och nojig. Och förmodligen, som vanligt, så märker ingen annan hur nervös jag är, och hur mycket jag glömt ur programmet. Utan tycker bara att det blev jättebra!!!

Men jag vill inte känna att jag tar på mig något jag inte klarar av och inte har tid med, för jag vill göra ett JÄVLIGT bra jobb.

Så svara nu dönickar: Är jag rätt kvinna för jobbet?


Nu sover mina barn

En dåre där han absolut inte får vara


Bosse, förstås på den rena tvätten ,,,,,men hallå UPPOCHNER ??Och underbaraste underbara........ mamma saknar dig när du sover!


Livet är inte som på film

Idag när mitt vackra flickebarn var trött och gnällig framåt eftermiddagen som hon har en tendens att bli, så funderade jag på vad vi skulle hitta på.... Hon har ju liksom sett alla leksaker sjuhundranittioelva gånger. Då slog det mig, vi ska ju bada tillsammans..... Det har vi inte gjort tidigare. NAE DET HAR VI INTE, FÖR JAG HADE ETT JÄVLA SÅR PÅ MAGEN I BÖRJAN OCH EFTER DET SÅ ÄR VI I STORT SETT HEMMA SJÄLVA JÄMT OM NI INTE FÖRSTÅTT DET!

Men nu när älsklingsbarnet kan sitta själv tänkte jag att det här kommer ju bli urmysigt och hur speciellt som helst.
Laddar badrummet med handdukar på golvet fina underlag för Elsa att sitta på medans jag styr. Fyller upp karet och stoppar i de fyra badankorna.

Jag går och hämtar kameran. Och från ingenstans...... VAD ÄR DET HÄR FÖR ROLIGT?!!!


OCH SÅ VAR DE BARA TVÅ.
 

Jag får väl vara nöjd med att jag höll Elsa i famnen medans dåren satt som en ostbåge över kanten och sprattlade med två badankor i munnen, SKRAPADE MED SINA KLOR I mitt fantastiska badkar, SKVÄTTE VATTEN på alla utlagda filtar och handdukar. Kom loss och rivstartade på handdukarna, for in i vardagsrummet, rystade av sig framför TV:n , in under soffbordet och lyfte det lite lätt i farten, där stod ett glas vatten och min dator. ......Sladdade vidare bort till sovhörnan .........Jag stängde badrumsdörren och hörde bara hur han gick loss i IKEA-påsarna med Elsas urvuxna kläder.......medans jag log mot mitt hjärtebarn...

Nu ska vi ta vårt första bad älskling, som vi ska skriva i din bok.... Och komma ihåg hur mysigt och underbart det var...(Ungefär som första promenaden med vagnen som den stolta mamman skulle ta, på is och snö i början av mars, då dåren drar omkull mig och jag lyfter vagnen med mig, men lyckas rädda den på något jävla sätt)

DET ÄR HUNDHÅR I HELA JÄVLA BADKARET.
Vi är sjuka.....igen!

Och vi är ensamma hemma! VILKET BETYDER ATT VI MÅSTE GÅ UT MED DÅREN FLERA GÅNGER OM DAGEN

MEN! Syns han inte så finns han inte......
Älgko självdöd på jaktmark

Underbara mannen har jagat i helgen. Kommer hem med en häpnadsväckande historia. Om en tjur, ko och kalv (älgar) som sågs på marken varav kon under jaktpasset dör, utan att skott avlossats. Där står sedan ett gäng jägare och undrar vad fan som hände


Jag kan berätta vad som hände:

Att vara gravid kan kännas för många som en lite sexigare historia, man får lite nya former, älskar sitt barn och sin kropp. Förhoppningsvis älskar man också den skyldige. Det blir lite skoj igen. Sen när avkomman är på plats och man fylls med läckande amningshormoner, sprutar tårar och bröstmjölk omkring sig, är rädd för att gå på toa för mellangården är intakt och försöker man känns det som man ska klyvas nerifrån och upp. Förstår inte alls andra människor utan har taggarna utåt för allt. Skyddar sitt barn från den otäcka världen. Kommer det då en brunstig tjur och tror att man fortfarande känner sig het och sexig OCH försöker sätta på en var femte minut, och du kan inte fly för du måste skydda ditt barn, DÅ SKULLE JAG OCKSÅ GÅ OCH SJÄLVDÖ!!!!!


Landhagen is da shitÖh

Vi har varit sjuka i ett par veckor i omgångar. Vi är trötta. Vi fick efter samtal och telefonköer och några TRYCKFYRKANTOCH BLIUPPRINGDIEFTERMIDDAG en tid på vårdcentralen. Samma dag stämmer förstås ingenting. Allt som inte ska hända händer och jag får åka med ett trassligt barn, och vara en svettig morsa som flåsar in i sista minuten på vårdcentralen. Där folk sitter tysta och harklar sig lite. Sätter mig i ett jävla väntrum och får JUST vänta.

Bredvid sitter förstås en onkel som vetalltkanallt. Han satt och stod och viftade med armar och pratade i telefonen, högt och tydligt. Börjar promenera omkring och gestikulera. Jag var trött och min dotter var trött. ALLA ANDRA I DETTA JÄVLA VÄNTRUM SATT OCH TITTADE I VÄGGEN ELLER I SINA JÄVLA TIDNINGAR och alla tänkte samma sak. Kan han hålla KÄFTEN!!!!
Och jag tänkte att jag hade hunnit duscha om jag visste att jag skulle få vänta. Elsa gnäller och vill inte alls sitta still i detta väntrum. Jag svettas, vill hem igen. Vill att denna dag ska börja om.

 

Så jag JAG morsan från landet gapar till slut rakt ut: HAR DU NÅGON JÄVLA KONFERENS ELLER?????!!!!!!!

Onkeln blir tyst. .....Jag blir tyst och generad av mitt plötsliga utbrott
Folk tittar upp från sina trygga blickfång, några ler.
I nästa sekund är det min tur. Jag reser mig och går , jag får inget svar , han står fortfarande kvar och gapar tyst.Fucking shit

Fastnade som en tok för serien Six feet under. Aldrig sett något liknande, den föll mig i smaken direkt.
Det var inga snygga smala perfekta skådisar vars liv fluffade fram i en rosa bubbla, utan de var ganska normala personer med mycket känslosamma störningar och det GICK ÅT HELVETE IBLAND, vilket det gör i riktiga livet också. 
Och denna vecka när jag tyckte att jag kände familjen som allra bäst, ser jag slut på sista säsongen.
Mycket bra slut, kunde inte slutat bättre.

Vad ska jag se nu?
Tips....


Design . se

Att det skulle vara så in i helvete komplicerat att skapa en blogg!
Men visst blir den snygg?!

Thank you!

http://www.designandmakeup.se

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0